Je gastvrouw!

Je gastvrouw!
Moeder van vijf kinderen
Gifbanner468x60

Waarom samen voorbereiden?

Een zwangerschap en bevalling zijn ingrijpende levensgebeurtenissen. Dat wil zeggen: die doe je er niet even tussen neus en lippen bij.

Psychiaters Thomas Holmes en Richard Rae stelden een lijst samen met stressvolle levensgebeurtenissen, en zwangerschap en een kind krijgen staan op de elfde en twaalfde plaats.

Een zwangerschap en een kind krijgen hebben niet alleen invloed op jezelf, maar ook op je relaties met de mensen om je heen. Om die reden is het dan ook goed de bevalling samen met je partner te beleven en je samen voor te bereiden op de bevalling.

Je kunt je op drie manieren voorbereiden:

door je goed te informeren over de zwangerschap en bevalling. Weet wat je kunt verwachten, wat je opties zijn, en wat je kunt doen.
leer praktische vaardigheden aan om te gebruiken tijdens de bevalling, zoals ademhalingstechnieken, houdingen om de weeën op te vangen, houdingen om te persen, massagetechnieken voor de partner enz.
praat met anderen over jullie ervaringen. Er gaat niets boven ervaringsdeskundigen!

Jullie kennen waarschijnlijk wel het ouderwetse plaatje van de partner die zenuwachtig ijsbeert op de gang, of het wat modernere plaatje van de man die met een washandje in de weer is. Hoewel het washandje zeker niet te versmaden is tijdens de bevalling kunnen partners nog veel meer doen!

Wat, dat zal ik jullie allemaal vertellen op deze website!

Geen opmerkingen: